В Харківській філармонії пройшов заключний концерт сезону

У великому залі Харківської обласної філармонії пройшов заключний концерт 90-го сезону.

У програмі прозвучали Концерт для скрипки з оркестром Петра Чайковського і Третя симфонія Рахманінова.

На закриття сезону, приїхав скрипаль з Німеччини, лауреат Міжнародного конкурсу імені Королеви Єлизавети в Брюсселі, а також ще 15 міжнародних конкурсів Артем Шишков. Це його другий візит до Харкова, але перший виступ в оновленому залі філармонії.

«Прекрасний зал, дуже зручно грати. Дуже хороша акустика. Те, що я чую на сцені, – це прекрасно», – говорить Артем Шишков.

За словами директора Харківської обласної філармонії Юрія Янка, це був надзвичайно яскравий сезон.

«Відбулася довгоочікувана подія – відкриття оновленого великого залу філармонії, ремонт якого тривав більше десяти років. У цьому сезоні в філармонії, яка отримала один з кращих в Україні залів по частині акустики, відбувся ряд прем’єр – зокрема, прозвучало чимало творів українських композиторів».

Також, за словами керівника Філармонії, цей рік запам’ятався творчими експериментами – прем’єрою світломузичного 3D-шоу з симфонічним оркестром. Сучасні проекційні технології розробили спеціально під дизайн нового залу. Крім того, музиканти філармонії дали концерт під відкритим небом та вперше виступали в районах Харківської області за ініціативою голови Харківської облради Сергія Чернова.

Нагадаємо.