Медзаклади Красноградської громади отримали нове обладнання

Мініпроєкт «Сприяння розвитку сімейної медицини в Красноградській міській територіальній громаді шляхом придбання медичного обладнання» став переможцем обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді».

Сертифікат про його реалізацію вручив представникам Красноградської громади депутат обласної ради та ініціатор успішного проєкту Сергій Чернов.

«Дякую медичним працівникам за виснажливу цілодобову працю! Не змінив свого переконання, що в області ми заборгували галузі охорони здоровя. Потрібні системні заходи підкріплені коштами, і одного року не достатньо, я за те, щоб оголосити пятирічку-медицини! Держава-область-район-громада-бізнес. Ланцюжок державно-приватного партнерства необхідний!», – прокоментував Сергій Чернов.

В ході виконання проєкту, для амбулаторій сімейної медицини м.Краснограда та сел Піщанка, Хрестище, Берестовенька, Миколо-Комишувата придбані 12 приладів бактерицидного ультрафіолетового випромінювання (бактерицидні рециркулятори) та 6 пристроїв для швидких лабораторних досліджень (імунофлуоресцентні аналізатори).

Придбане обладнання для лабораторних досліджень дасть більше можливості лікарям на ранніх стадіях виявляти захворюваність, проводити профілактичні заходи та надавати своєчасну та якісну медичну допомогу мешканцям громади.

«Крім того, в цьому році, у співробітництві Красноградської та Наталинської територіальних громад реалізується два медичних проєкти в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє». Придбано два автомобіля для первинної медицини, 17 електрокардіографів, зроблено частковий благоустрій на території Красноградської ЦРЛ. Головне не збавляти темп!  Ще повинні зявитись проєкти по забезпеченню житлом медпрацівників, їх мотивації тощо», – сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо.