На Харківщині стартувало інспектування щодо виявлення незадекларованих працівників

У Головному управлінні Держпраці у Харківській області повідомили, що перевірка розпочалась 1 липня.

За даними ГУ Держпраці, з початку цього року інформаційними заходами в області охопили 4 тисячі суб’єктів господарювання. Насамперед тих, що провадять діяльність у сферах: торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування, сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності, у яких зайнято майже 95,4 тисячі працівників.

З 1 липня стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання, які мають ризики використання незадекларованої праці.

«У полі зору контролювальних органів першочергово будуть роботодавці, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятися від декларування найманих працівників», – розповіли в ГУ Держпраці.

Також в управлінні звертають увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці і наголошують на тому, що фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин з працівниками відповідно до законодавства.

Нагадаємо.