Харківщина отримала 100 мільйонів гривень субвенції на будівництво онкологічного комплексу

В Облраді наголошують, що зараз важливо ефективно й у дуже стислі терміни освоїти кошти, розпорядником яких визначено Департамент капітального будівництва облдержадміністрації.

За словами голови постійної комісії Людмили Немикіної, Харківська область отримала з державного бюджету 100 мільйонів гривень на будівництво обласного центру онкології,

«Сподіваюся, що субвенція у повному обсязі буде використана на будівництво онкоцентру, якого так потребує Харківщина. А в разі неможливості цього, маю надію, що кошти залишаться в області.

Враховуючи, що ми не перейшли на середньострокове бюджетування, завершення бюджетного року – 31 грудня. І якщо субвенція не буде використана, то повернеться до держдбюджету.

Тому ми зверталися до Міністерства фінансів, щоб при внесенні змін до Бюджетного Кодексу ця субвенція була визначена перехідною на наступний рік, оскільки йдеться про тривале будівництво знакового для регіону об’єкту. Тим більше, що в Україні вже є такі прецеденти», – пояснила Людмила Немикіна.

Депутати постійної комісії підтримали рішення, яким до обласного бюджету приймаються кошти з держбюджету на будівництво онкологічного комплексу.

Нагадаємо.