Завтра стартує XI Міжнародний медіафестиваль «Дитятко»

12 фахових майстер-класів, акторський кастинг, сценарний пітчинг, безкоштовні кіносеанси.

4 вересня розпочинається ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», який триватиме чотири дні.

У 2019 році оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країни світу. До конкурсної програми фестивалю відібрано 186 робіт з 49 країн світу.

Учасники та гості фестивалю (понад 200 осіб з 8 країн) проживатимуть у таборі «Сонячний» у П’ятихатках. Заходи проходитимуть у таборі та у галереї «Бузок», покази – у кінотеатрах мережі «Кіноленд».

4 вересня о 13 годині у галереї «Бузок» відбудеться презентація книги Володимира Миславського «Перше десятиліття кінематографічної творчості Олександра Довженка».

5 вересня – це день майстер-класів та творчих зустрічей. Майстер-класи на різну тематику від Тернопільської кінокомісії, членів журі, практиків та науковців, зустріч із режисеркою Катериною Балабай. Майстер-класи у таборі «Сонячний» та у галереї «Бузок».

Детальна програма

6 вересня – низка заходів, спрямованих на розвиток творчості та професійних навичок учасників. У рамках панелі проходитиме сценарний пітчинг для дитячих студій (відібрано 9 проектів у двох номінаціях: 6 – у номінації «Фільм» та 3 – у номінації «Телепрограма») та презентація двох проєктів, які реалізовані дитячими студіями за підтримки Українського культурного фонду.

У галереї «Бузок» буде проведено акторський кастинг для дітей віком від 9 до 16 років.

Завдячуючи підтримці Харківського аероклубу імені Гризодубової, учасники та гості фестивалю у цей день не тільки насолоджуватимуться авіашоу, а й навіть зможуть піднятись у повітря на літаку чи гвинтокрилі.

Детальна програма

7 вересня – у рамках DYTIATKO.Industry відбудеться авторський воркшоп Таї Кабаєвої «VR Art Kids». Режисерка анімації, VR-artist, медіа-художниця та арт менторка завітає до Харкова, аби розповісти про можливості VR технології в контексті мистецтва та art проектів.

Завершиться фестиваль урочистою церемонією нагородження переможців, що розпочнеться о 15 годині в органній залі Харківської філармонії.

Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» проходить за підтримки президента Фестивалю, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

«З особливою повагою ставлюся до тих, хто присвятив своє трудове життя роботі з дітьми, створює телевізійні студії та гуртки. Адже працюючи над певною темою, діти заглиблюються в окремі питання та розширюють власне сприйняття реальності. А це вкрай важливо у сучасному світі, який розвивається і змінюється щохвилинно».

Нагадаємо.