Юні художниці Харківщини підкорили вибагливу Францію

ФОТО: repinka.com

Учениці Чугуївської дитячої художньої школи ім.І.Ю.Рєпіна отримали всесвітнє визнання на першому Інтернаціональному дитячому художньому конкурсі – виставці «Новорічний подарунок» у Франції.

Одразу 4 золоті нагороди для України здобули талановиті учениці школи Дар’я Батрєва, Любов Буртелей, Таісія Череватенко та Аріна Резченко.

Зокрема, 2 золоті нагороди у віковій категорії до 10 років, та 2-золоті нагороди у середній віковій категорії 11-13 років.

Конкурс започаткований Міжнародною Академією Мистецтв, культури та науки в Парижі.

Виставка робіт відкрилася саме на Різдво Христове й запропонована глядачам та гостям Парижу й Ніцци, завершиться вона наприкінці січня у Каннах на щорічному Фестивалі мистецтв.

ФОТО: repinka.com

Роботи учнів виконані на різдвяну та новорічну тематику.

Загалом у конкурсі взяли участь понад 2,5 тисячі дітей з усього світу віком від 5 до 16 років. Як кажуть організатори, вже традиційно більш частими учасниками є діти з Китаю та Західної Європи, найрідше – зі Східної Європи.

В міжнародному призовому активі школи -16 нагород, серед яких 2 бронзові, 4 срібні та 10 золотих медалей, здобутих у країнах Європи – Франції, Словаччині, Італії, Швейцарії.