Школярі з Харкова перемогли у конкурсі рецензій «Читай-пиши»

Цього року у конкурсі рецензій на твори українських авторів взяли участь майже пів тисячі дітлахів з Луганської, Донецької та Харківської областей віком 10-17 років, які надіслали свої текстові та відеорецензії.

За інформацією Українського інституту книги, переможцями стали школярі з Харкова, селища Привілля (Донецька область) та селища Зориківка (Луганська область). Вони рецензували книги Сергія Гридіна «Відчайдушні: повість-детектив», Сергія Бута «Листи з того світу», а також Ані Хромової «Космічні агенти проти сирного монстра» та Іларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма».

Усього на конкурс надійшло 484 заявки (тоді як у 2020 році заявок було 302), з яких 342 – текстові рецензії і 142 – відео.

Переможці отримають цінні призи. Найкращі текстові роботи учасників будуть надруковані на сторінках журналу «Однокласник» та на сайті BaraBooka.

У межах конкурсу відбувся тур українських письменників школами та бібліотеками Луганської та Донецької областей. Спікери туру відвідали Вугледар, Новомихайлівку, Красногорівку і Георгіївку, Кремінне, Старобільськ, Бондареве, Веселе, Тошківку.

Також пройшли зйомки циклу з 5 відео «Читай-пиши» з блогерами, дітьми, лідерами думок, відомими українськими письменниками, ведучими та літературними критиками.

Нагадаємо.