В Україні професійне свято відзначають працівники природно-заповідної справи

День працівників природно-заповідної справи відзначають десятий рік поспіль.

Свято встановлене задля підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, не байдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи.

Законодавчим актом враховано вагомий внесок працівників природно-заповідної справи у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду України

Вартових природи з професійним святом привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Шановні земляки!

Сьогодні в Україні відзначають професійне свято вартові природи – працівники природно-заповідної справи!

У складі Природно-заповідного фонду Слобожанщини: регіональні ландшафтні й дендрологічні парки, біосферні заповідники, ботанічні сади, ентомологічні, ґрунтові, гідрологічні, лісові заказники.

Зберегти природне надбання Харківської області, яке має рекреаційну, наукову, естетичну цінність та складається з різноманітних ландшафтів, численних видів тварин та різнобарвного рослинного світу, – залишити неповторну красу рідного краю для нащадків!

Від імені депутатського корпусу обласної ради щиро дякую усім співробітникам установ охорони навколишнього середовища за професійність, небайдужість та високу особисту відповідальність у щоденній роботі. Хай вдячність громади надихає вас до нових звершень, зі святом!»

Нагадаємо.