У Виставковій залі Художнього музею відкрилась експозиція «Шлях» Ніни Вербук

Багато художніх та графічних творів Ніна Вербук представила вперше.

На виставці мисткині Ніни Вербук представлено більше 50 живописних і графічних робіт різних періодів мистецької діяльності – від ранніх творів 1980-х до виконаних за останні роки.

Такою ж різноманітністю позначено і сюжетно-тематичну та жанрову спрямованість творчості художниці.

Всі роботи є власністю майстрині, переважну більшість творів (а їх загальна кількість сягає до 1000 робіт), нею було передано до галерей та музеїв, придбано або подаровано до приватних колекцій. Ретроспектива експозиції дозволяє побачити еволюцію творчості художниці, її образно-стилістичну манеру того чи іншого періоду творчості.

«Художниця сміливо розсуває рамки традиційної тематики і, звертаючись до національно-етнічних коренів, образів язичницької і християнської міфології, знаходить нові імпульси у своїй творчості.

Живописні композиції майстрині мовою символів і метафор цікаво поєднують різні історичні пласти, знаходячи точки дотику і поєднання часів біблійних і нашої епохи, культури та язичницької історії, християнського світу та сучасності.

Кожна виставка творів Ніни Вербук завжди була святом краси, жіночності, тепла, доброти поцінованого широким загалом. Нинішній глядач отримає таку ж чудову нагоду доторкнутись до чистих джерел творчості талановитої майстрині, прекрасної жінки та чудової людини», – розповідають у музеї.

Нагадаємо.