Мандруємо Україною

Харківський художній музей запрошує на онлайн виставку «Мандруємо Україною».

Ірину Александрову в її акварельних роботах хвилюють «імпресіоністичні» враження – миттєвість і неповторність в розкритті невловимої, вічно мінливої реальності, самі неконкретні образи – мерехтливе напівсвітло і сутінки, туман і приглушене денне світло, вода, силуети дерев, барви дня що згасають.

Творча манера художниці витончена, що поєднує вишукану лінеарність і декоративність. Образи статичні, ідея спокою, ідеальної тиші властива всім елементам композиції: колірним плямам, лініям, тональному фону, колористичній стриманості, де плинність акварелі відповідає характеру образу.

Пейзажний мотив найчастіше є матеріальною основою для вираження емоцій.

Щодо міського пейзажу, Ірина Александрова не ставить завдання показати його пластичний образ – для неї важливіше уявити мальовничий світловий вигляд міста.

Цим роботам притаманні риси казкового характеру, що викликає відчуття «міста з наших снів» – затишного, теплого, світлого, ніби ширяючого в повітрі.

Роботи Ірини Александрової дивно світлоносні, як і вона сама – світла, відкрита, цілісна людина, талановита і чесна у своїй творчості.

Онлайн виставка на сторінці музею в facebook.

Нагадаємо.