У саду Шевченка пройшов конкурс дитячого малюнка

Конкурс дитячого малюнка «Моє місто до дня народження Рєпіна» пройшов у саду імені Т. Шевченка, біля скульптури Іллі Рєпіна.

У заході взяли участь 18 дітей, їхні батьки, друзі та викладачі. Учасникам давалося півгодини, щоб намалювати картини олійними олівцями і презентувати роботу. Також до конкурсантів приєдналися інші діти, які гуляли поруч. Так з’явилися малюнки найпопулярніших місць Харкова, у тому числі Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, Держпрому, Дзеркального струменя тощо.

Як розповіла викладач художньої школи ім. І. Рєпіна Валерія Жосул, такі заходи потрібні, щоб розповідати дітям про відомих художників, які жили і працювали в їхньому місті раніше, і розвивати їхні таланти.

«Діти повинні любити своє місто, його знакові місця. На конкурсі діти малювали по пам’яті, підключали фантазію, яким би вони хотіли бачити мегаполіс».

Усі учасники конкурсу отримали книги та інші пам’ятні подарунки, а кращі роботи будуть опубліковані на сторінках міських газет і в соцмережах.

Нагадаємо.