Три млн грн з обласного бюджету спрямували на розвиток освіти

В обласній раді обговорили хід виконання у ІІ кварталі поточного року обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки.

У засіданні взяв участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та члени постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти та духовності.

За словами представника Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Володимира Ігнатьєва, для реалізації заходів обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір» обласним бюджетом фактично на 2019 рік затверджено майже 8,7 млн грн, за станом на перше півріччя  профінансовано – 3 млн 126,2 тис грн.

Що стосується окремих підрозділів, то для якісного навчання української мови в закладах загальної середньої освіти за рахунок коштів обласного бюджету у січні-лютому місяці проводилися заходи:

  • IV етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Для його реалізації було спрямовано 30 тис грн. Участь взяли 21 заклад загальної середньої освіти, 10 закладів професійно-технічної освіти, 15 студентів закладів вищої освіти;
  • IV етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Для його впровадження було заплановано та профінансовано 50 тис грн. Свої знання у конкурсі продемонстрували 27 учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, 3 учні закладів професійно-технічної освіти, 12 студентів закладів вищої освіти;
  • ІІІ обласний етап ХVIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої» затверджено програмою 50 тис грн, використано – 49,9 тис грн. До розгляду в конкурсі надійшла 131 робота учнів закладів середньої освіти.

Йшлося й про розвиток інклюзивної освіти в області.

На оснащення обласної станції юних туристів було спрямовано 98,8 тис грн. Кошти пішли на придбання комплектів шкільних меблів для двох навчальних кабінетів з біології та географії.

Окрім того, коштом  обласного бюджету профінансовано 209 тис грн на виплату обласних стипендій і персональних стипендій імені О. С. Масельського – 102 тис грн, а також обласних стипендій студентам ВНЗ І- IV рівнів акредитації із числа дітей-сиріт  – 107 тис грн. Виплачено іменні стипендії обласної ради та облдержадміністрації видатним обдарованим молодим науковцям на суму 342 тис грн.

Серед іншого, за рахунок обласного бюджету здійснено виплату компенсацій 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова – 2 млн 214,4 тис грн.

Як поінформував Володимир Ігнатьєв, за безпосередньої участі постійної комісії з питань науки, освіти та духовності впродовж півріччя все по плану асигнувань було виконано у повному обсязі.

Нагадаємо.