У Художньому музеї виставка старовинних фотографій

У Художньому музеї представлена експозиція «Краса, написана світлом».  Унікальні світлини кінця ХІХ – початку ХХ століття з колекції відомого харківського фотографа Володимира Оглобліна.

Виставка про Харків і харків’янок. У трьох експозиційних залах близько сорока старовинних фотографій. Більшість з них – це жіночі портрети, що мають не лише безперечну художню цінність, а є також джерелом краєзнавчого і загальноісторичного характеру.

Портретні фотографії жінок того часу мають особливий шарм – красиві наряди, модні зачіски і капелюшки, особливий антураж другого плану – все це несе на собі відбиток епохи.

За словами колекціонера і фотохудожника Володимира Оглобліна, завдяки фотографіям ми бачимо людей реальними, а не як художники, у яких все це трансформовано через власні уміння та сприйняття.

Понад 30 років пошуків фотографій дали змогу зібрати багату авторську колекцію, частина котрої увійшла до експозиції. Крім того, світлини для виставки були люб’язно надані відомими колекціонерами та власниками родинних альбомів, музеями, міськими й державними архівами.

Фотовиставка «Краса, написана світлом» представлена глядачу як зразок високого фотографічного мистецтва видатних майстрів «світлопису», які працювали в нашому місті.

Дивіться, шукайте та знаходьте своїх предків, щоб не уривалася пам’ять поколінь, і щоб, як естафету, можна було передавати її нащадкам.

Експозицію можна побачити у музеї до 6 лютого. 1 лютого відбудеться зустріч з автором проекту.

Нагадаємо.