У художньому музеї буде проведена аварійна реконструкція

Балкон історичної будівлі буде відтворений в такому вигляді, яким був у первинному проєкті архітектора О.М.Бекетова.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії Харківської обласної ради з питань молодіжної політики спорту, культури та туризму.

Вже розроблено експертний висновок щодо ремонтних робіт аварійного балкону Харківського художнього музею, на проведення яких в обласному бюджеті мають бути передбачені кошти у сумі понад 234 тис грн.

Крім того, мають бути відремонтовані відмостки даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди.

Взагалі на ці роботи у Програмі закладено 3 млн грн, однак, враховуючи етапність виконання заходів, першочергово необхідно 1 млн грн.

Йшлося й про потребу ремонту теплотраси, яка проходить між музейними будівлями, що розташовані у центрі міста. Заміна труб на ділянці потребує 392 тис грн.

Також говорили про відзначення на належному рівні 300-річчя від дня народження Г.С.Сковороди, а саме реконструкції частини маєтку Щербініних, де жив видатний філософ.

Будівля розташована у селищі Бабаї та знаходиться у вкрай занедбаному стані. Проведення реконструкції ускладняються тим, що в іншій частині будинку мешкають люди, тож мають бути посилені заходи безпеки. Для того, щоб звести укріплюючі конструкції до зимового періоду, потрібно 1 млн грн. Взагалі вартість робіт – 3 млн грн.

Нагадаємо.