У Художньому музеї відкривається виставка «На вершині світової слави»

Експозиція продовжує проект «Музей – гість». Вперше в Харкові – Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові.

На виставці представлені унікальні матеріали з колекції львівського музею, що розповідають про основні етапи біографії української співачки. Це фотографії С. Крушельницької – свідчення її виступу на найвідоміших сценах світу, програми, клавіри опер і нотні видання з бібліотеки артистки, її особисті речі, документи, рукописи. Доповнюють експозицію реконструкції сценічних костюмів.

Окремий розділ виставки – мальовничі твори відомих художників, створені в рамках міжнародного проєкту «SOLOMIYA».

Метою цього проєкту було відтворити мовою живопису образ видатної артистки, відобразити куточки України, пов’язані зі Крушельницькою. Ці твори вже експонувалися у Львові, Києві, в Італії – в рамках фестивалю Дж. Пуччіні, у Відні і Зальцбурзі – у рамках святкування Року України в Австрії.

Виставка відкривається 9 жовтня.

Довідково. Соломія Крушельницька (1872 – 1952) вважається найвидатнішою співачкою кін. ХІХ – поч. ХХ ст. Славетна українська оперна і концертно-камерна вокалістка мала незвичайної краси та сили голос діапазоном в три октави, віртуозну техніку, феноменальну музичну пам’ять, яскравий артистизм.

Нагадаємо.