У Харкові пройде унікальний концерт камерної оперної музики

Молодіжний оркестр «Слобожанський» запрошує на вечір камерної музики з циклу «Суаре».

«Оркестру вдалося дістати партитури перекладу опери «Викрадення із сералю» Вольфганга Амадея Моцарта для духового оркестру. Тому на глядачів чекає дуже незвичний досвід», – розповідають організатори.

Моцарт писав «Викрадення із сералю» в один з найщасливіших періодів свого життя. Йому ледь виповнилося 26 років, він був до нестями закоханий у Констанцію Вебер. До того ж його наречену звали так само, як героїню цієї історії. Тому і опера вийшла легка і світла.

«По суті, це не стільки опера, скільки те, що жителі тодішнього Відня називали зингшпіль, тобто весела п’єса з музикою або ж опера з діалогами замість речитативів. Деякі спеціалісти вважають зингшпіль пращуром водевілю та мюзиклу».  

У другому відділенні прозвучить Квартет для флейти ре-мажор. «Історики говорять, що цей твір Моцарт писав на замовлення і без великого задоволення. Однак квартет вийшов дуже гарний. «Особливою чарівністю відзначається сумна друга частина із душевним соло флейти», – додають організатори.

В цьому році МАСО «Слобожанський» започаткував цикл вечорів камерної музики, які проходять раз на місяць під назвою «Суаре». Культура таких закритих вечорів для обмеженого кола відвідувачів була популярна в Європі у XVIII-XIX ст.

Творчий захід пройде 21 лютого о 19:00 у Будинку Алчевських.

Нагадаємо.