Унікальний концерт «Оркестр – дітям. Казковий світ класики»

Дитячий казковий концерт – аудіокнига стане першим виступом МАСО «Слобожанський» в новому році. Культурна подія відбудеться 11 січня, в Будинку Алчевських.

У ролі казкових героїв – музичні інструменти. А керувати дійством буде диригент з Києва – Сергій Лихоманенко.

За думкою організаторів – «Казковий світ класики обов’язково підштовхне дітей зацікавитися класичною музикою. Адже він пройде в близькому й зрозумілому для дитячої аудиторії форматі музичної  аудіо-вистави, в якій розповідь про інструменти симфонічного оркестру переплетена з класичною музикою.

Юні слухачі познайомляться з різними казковими персонажами, в ролі яких виступлять музичні інструменти. Голосами професійних акторів вони розкажуть про себе. Це будуть знайомі дітям з раннього віку уривки з творів відомих композиторів – Баха, Моцарта, Чайковського, Гріга, Прокоф’єва, Вебера, які часто звучать у фільмах, мультфільмах, рекламних роликах.

Ідея концерту для дітей виникла пів року тому. Потім, ініціатори вигадали казкову музичну історію про оркестр, для того щоб зацікавити дітей класикою. І ось тепер вперше представлять цю нову і унікальну концертну програму публіці.

Диригент Сергій Лихоманенко рекомендує відвідувати такі концерти дітям з 6 років, але вважає, що вони потрібні і дорослим. Для них такі концерти – хороша можливість цікаво і з користю провести час разом зі своїми дітьми.