14 лютого відбудеться перший концерт в оновленій Філармонії

У великій залі Харківської філармонії після 13-річної реконструкції відбудеться перший концерт.

За результатами реконструкції, основні роботи завершені, залишились деталі. Найсучасніший зал розрахований на 777 місць.

«Акустика фантастична. Я за неї хвилювався найбільше. Звучить все. Вся геометрія залу сприяє звуку. Тут справжній паркет дубовий, крісла дерев’яні – все зроблено для того, щоб все звучало. І головне акустичне досягнення – що є черепашка. Ми єдині в цьому роді в Україні», – директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко.

Також, разом з великим залом філармонії для відвідувачів відкриється цілий комплекс. Він включає камерний зал і нове фойє закладу. Всі три зали філармонії, в тому числі органний, одночасно зможуть вмістити 1,5 тисячі осіб.

Реконструкція унікального комплексу Харківської філармонії стала одним з наймасштабніших проектів у культурній сфері країни.

«Симфонічне Янко-шоу до дня Святого Валентина» 14 лютого о 18.30 зустріне перших відвідувачів оновленої філармонії.

Довідково.  Харківська філармонія заснована в 1929 році, є однією з найстаріших концертних організацій України. У будівлі філармонії – пам’ятці архітектури, визначному культурному центрі міста – виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва.

Нагадаємо.