У Харківському історичному музеї працює нова експозиція

Днями відкрилась нова постійна експозиція «Від відновлення до перебудови 1943 – 1991» про відродження Слобідського краю в перші повоєнні роки, побудова індустріальної бази і розвиток сільського господарства.

Головний акцент зроблений на сторінках культурного життя, освіті і наукових досягненнях наших земляків, участі харків’ян в афганській війні і в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В експозиції можна побачити чотири житлових інтер’єри, які демонструють побут жителів Харкова і області в 50 – 80-ті рр. ХХ століття.

Їх особливістю є наявність значної кількості оригінальних меблів відповідної епохи і автентичного посуду.

Вперше представлені радянські грошові знаки, що знаходилися в обігу в середині та другій половині ХХ ст. «рублі» зразка 1938, 1947 і 1961 і продуктові картки. У вітрині, що представляє сільське господарство, можна побачити доїльний апарат.

Варто відзначити,також, колекцію побутової техніки середини ХХ ст .: телевізори «Знамя», «Північ», радіоприймач «Рекорд», фотоапарати «ЛОМО» і «ФЕД», відеомагнітофон радянського виробництва «Електроніка ВМ», стереомагнітофон «Іній».

Нагадаємо.