Спливає термін подачі заявок на участь у медіафестивалі «Дитятко»

В умовах карантину триває підготовка до ХІІ Міжнародного медіафестивалю «Дитятко», засновником якого є Харківська обласна рада.

До 31 травня оргкомітет приймає заявки у 25-ти номінаціях і спецномінаціях фестивалю, серед яких персональні, колективні, тематичні.

Наразі серед країн-лідерів, які відправили найбільше своїх творчих робіт – юні учасники з Ірану, Індії, США, Франції, України.

Цього року запроваджено  кілька нових номінацій: «Найкращий серіал для дітей», «Краща соціальна реклама дитячої студії», а також вперше на фестивалі – конкурс відеоблогерів «ДИТЯТКО.Like».

Ще одна додаткова можливість – новий Всеукраїнський дитячий конкурс графічного дизайну «ДИТЯТКО.Art».

Теле-, радіо-, онлайнстудії запрошують долучитися до фестивальної родини «Дитятко» й встигнути надіслати свої роботи.

За словами Президента медіафестивалю, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова «свого часу фестиваль створювався для того, аби побороти засилля негативу у вітчизняному теле- й кінопросторі. За ці дванадцять років ситуація з діяльністю дитячих студій в Україні значно покращилася. З’явилося чимало нових, доступних онлайн-форматів, виробляється більше якісного дитячого контенту».

У 2020 році фестиваль «Дитятко» проходитиме з 2 по 5 вересня.

Заявки та роботи для участі у фестивалі можна подати до 31 травня, заповнивши онлайн-анкету.

Участь у фестивалі безкоштовна.

 Довідково: Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснований Харківською обласною радою у 2009 році. Фестиваль – некомерційний, участь у ньому безкоштовна. Проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, а також телевізійних компаній і об’єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей.

Нагадаємо.