Прем’єра у «Схід OPERA»

24 і 25 грудня в «Схід OPERA» відбудеться прем’єра «Strauss Christmas concert».

Один з найпопулярнійших традиційних новорічних концертів – концерт Віденського філармонічного оркестру – транслюється по телебаченню на весь світ. У 2015 році його подивилися більше 50 мільйонів людей з 90 країн.

Основу концерту складуть твори «короля вальсів» Йоганна Штрауса II. Вечір відкриє урочиста композиція «Імператорський вальс». Слухачі почують вальси «Поцілунок», «Життя артиста», Вальс Арсени з оперети «Циганський барон»; польки «Під грім і блискавку», «Люцифер»; скерцо «Вічний рух»; арію Саффі з оперети «Циганський барон» та арію Фанні Ейслер з оперети «Танцівниця Фанні Ейслер»; «Персидський марш» з хором; і також, звичайно, легендарний музичний твір «На прекрасному блакитному Дунаї», який називають неофіційним гімном Австрії і виконують під час традиційного новорічного концерту у Відні.

«Єдиним твором Йоганна Штрауса-батька, який прозвучить у нашому концерті, стане знаменитий «Марш Радецького». Його теж називають неофіційним гімном Австрії, тільки частіше використовують на футбольних чемпіонатах», – розповіли організатори концерту.

Нагадаємо.