У Харкові виступить легендарний ансамбль української пісні і танцю «Верховина»

20 серпня 2019 в філармонії виступить Ансамбль української пісні і танцю «Верховина». Вхід вільний.

Ювілейне концертне турне присвячене Дню Незалежності України та 60-річчю колективу.

Ансамбль української пісні і танцю «Верховина» – культурний відділ Едмонтонської організації Спілки Української Молоді Канади, заснований в 1949 році. У складі ансамблю хор «Верховина» і танцювальний колектив «Дунай».

Хор «Верховина» був створений в 1959 році як жіночий вокальний колектив, але в 1976 році приєдналися і чоловічі голоси.

Зараз колектив складається з 45 співаків і виконує народну, світську і духовну музику. Диригент хору – Орест Солтікевич.

Танцювальний колектив «Дунай» створений в 1974 році 14-ма молодими ентузіастами, а зараз складається з 35 жінок і 15 чоловіків у віці від 16 до 28 років, яким керує Шон Євстафій. В репертуарі традиційні народні танці з різних регіонів України.

У 2019, відзначаючи 60-ту річницю хору «Верховина» і 45-ту річницю танцювального колективу «Дунай», ансамбль відправляється в ювілейне концертне турне, в рамках якого дасть концерти в Канаді і Східній Європі, а, зокрема, в серпні – в Україні та Грузії. Кульмінацією світового турне буде фінальний концерт в Едмонтоні восени 2019 року, після повернення ансамблю на батьківщину.

На концерті 20 серпня у Харкові колектив продемонструє справжню красу української традиції і культури через музику, пісню і танці в програмі з символічною назвою «Пори року», зображуючи яскравою, енергійною хореографією і динамічним хоровим співом чотири пори року.

Нагадаємо.