Останні новини

На Харківщині відбулось унікальне фольклорне свято

На території Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди відбувся щорічний культурно-мистецький захід «Сад пісень Сковороди – 2019».

Видовищні урочистості підготували для гостей свята у Бабаївському лісі. Саме тут видатний український поет, педагог, філософ Григорій Савич Сковорода надихаючись мальовничими краєвидами створив 15 з 30 своїх видатних байок.

Свято сучасного музичного фольклорного й поетичного мистецтва відбувалося на території знаменитої Сковородинівської криниці, а виступи народних професійних та аматорських вокальних колективів, гуртів, солістів, музикантів різних жанрів – від аутентичного співу до сучасної української естради очікували на гостей на території Грушевої галявини «Грушник».

Всі бажаючі могли оглянути художню виставку «Натхнення Слобожанщини» та роботи юних художників Харківського району, відвідати виставку-продаж різних видів декоративно-ужиткового мистецтва не лише Харківської області, а й інших областей України та сувенірної продукції, що пов’язана з життям та творчістю Григорія Савича Сковороди.

Нагадаємо.