Каразінський університет презентував харків’янам полотна-настрій від Віктора Ковтуна

У Художній галереї імені Генріха Семирадського відкрилась персональна виставка видатного українського художника, почесного доктора ХНУ Віктора Ковтуна «З університетом в серці».

Виставка є одним із символічних заходів у рамках святкування 215-річчя Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Понад 40 робіт, які будуть представлені на виставці, присвячені університету, його співробітникам і випускникам, а також демонструють образи університету у різні пори року.

«Ця виставка – знакова, оскільки підкреслює глибокий зв’язок університетської науки і університетського життя зі світом мистецтва. У роботах Віктора Ковтуна відображені знакові історичні події та видатні представники університету – вчені, педагоги, архітектори, митці, його друзі та меценати. Роки співпраці між університетом і митцем значно збагатили творчий доробок як автора, так і університетської громади», – прокоментував ректор Каразінського університету Віль Бакіров.

Творчість майстра визнано не тільки в Україні, але і далеко її межами.

Виставка триватиме до 7 лютого.

Довідково. Віктор Ковтун – народний художник України, лауреат Національної премії імені Т. Г. Шевченка. лауреат Премії імені І. Ю. Рєпіна.

Нагадаємо.