Харків’янам покажуть мистецтво витинанок 

Виставка авторських витинанок «Мереживне розмаїття» пройде в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.

«Витинанка (від українського слова  «витинати», тобто «вирізувати», «вивертати») — це вид давньослов’янського, зокрема українського, народного декоративного мистецтва. Зовні витинанка являє собою сюжетні та орнаментальні прикраси житла. Традиційними для витинанки є сюжети дерев життя, геометричні та рослинні орнаменти, зображення предметів побуту, архітектурних та сюжетних образів», – інформують у Центрі культури і мистецтва.

До експозиції «Мереживного розмаїття» увійшли роботи досвідчених майстринь Ганни Коношко, Наталії Денисенко та вихованців дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна.

«Роботи учасників виставки доводять, що українське мистецтво витинання заслуговує на високу оцінку, як мистецтвознавців і культурологів, так і всіх поціновувачів прекрасного . Долучайтеся і Ви до естетичної насолоди паперовим мистецтвом витинання разом з нами!», – запрошують організатори.

Відкриття: 28 жовтня о 15 годині.

Нагадаємо.