Історії переселенців з Донбасу у фотовиставці «Джерело»

У Харкові відкрилась фотовиставка про переселенців з Донбассу. Ініціаторка і організатор виставки – французький фотограф Елеонора Лубна.

Фотохудожник з Парижа презентувала експозицію у виставковому центрі на вулиці Благовіщенській.

За словами авторки Елеонори Лубна, в роботах представлені історії трьох людей, фрагменти життя яких віддзеркалені на фотографіях.

На виставкових фото зображені мешканці Донбасу, які, в результаті збройного конфлікту, були змушені переїхати до Києва.

Назва  виставки походить від назви київського санаторію «Джерело», де в 2014 році переховувалося багато вимушених переміщених осіб. Фотографії ілюструють різні аспекти їхнього життя (побут, роботу, особисті речі), а тексти оповідають про вигнання та доповнюють зображення.

Ідея проекту «Джерело» полягала в тому, щоб окреслити зв’язки, чи їхню відсутність між територією, яка сьогодні практично недоступна для більшості людей, й українською столицею.

Експозиція організована у рамках проекту Арт-Середа і працюватиме з 4 по 21 квітня.

Довідково. Елеонора Лубна — молода фотохудожник, яка також працює з відео, об’єктами й архівними документами. До 2009 року художниця жила у Торонто (Канада). У 2013 році закінчила Інститут Сен-Люк (Бельгія), а в 2016 році — Національну школу фотографії (Арль, Франція). Наразі живе і працює в Парижі.

Нагадаємо.