«Іронічно і без зайвого пафосу»

В Арт-підвалі Муніципальної галереї представлений проект «Як важливо бути серйозним». Харків’янам пропонують розглянути мистецтво з позиції іронії.

Проект представляє кураторська група VIDSOTOK. Автори пропонують розглянути мистецтво з позиції іронії, жарту, сарказму, не намагаючись знецінити, а скоріше намагаючись знаходити нові смисли і розглянути під новим кутом роботи молодих художників.

«У наш час, коли основним елементом культури як масової, так і елітарної є постіронія, коли щирість стає важко відрізнити від іронії, а то абсурдне сприймається всерйоз, серйозність або несерйозність будь-якої ситуації не є очевидною. Вся серйозність українського мистецтва швидше шкодить культурі», – кажуть організатори виставки.

Відвідувачам демонструють, що серйозне мистецтво не обов’язково розглядати з почуттям колосальної важливості, навіть якщо воно того і заслуговує.

Основні герої проекту – Артем Кондратенко, Назар Стреляєв, Вікторія Тимонова і Максим Ходак. Їх роботи стануть прикладом, того, як кажучи на серйозними теми, художники показують їх іронічно і без зайвого пафосу.

Оцінити проект «Як важливо бути серйозним» харків’яни зможуть до 25 лютого.

Нагадаємо.