Всесвітній День радіо

Щорічно 13 грудня за ініціативи міжнародної організації ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день радіо. Цього дня у 1946 році зі штаб-квартири Організації об’єднаних націй вперше вийшло в ефір «Радіо ООН.

З нагоди Всесвітнього Дня радіо слова привітання висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Саме винахід радіо відкрив людству нову еру інформаційних технологій. Сьогодні комунікації відіграють важливу роль у сучасному суспільстві.

Радіо було й залишається найдоступнішим джерелом отримання інформації навіть у найвіддаленіших куточках Слобожанщини. Переконаний, що малопотужне FM-радіо й впровадження на Харківщині мовлення громад має відчутне позитивне значення для становлення дієвої системи комунікації між органами місцевого самоврядування та жителями краю.

У цей святковий день щиро висловлюю вдячність усім співробітникам радіо. Ви робите вкрай важливу справу, тож хай ваші енергія, компетентність і вірність професійним традиціям завжди сприяють досягненню успіхів. Усіх благ працівникам радіо та вашій вдячній аудиторії. Зі святом!»

 Довідково. Як вважають засновники свята, цей день покликаний нагадати світові про важливу роль радіо як ЗМІ, зміцнити міжнародне співробітництво радіомовників і заохотити великі мережі і місцеві радіостанції розвивати доступ до інформації та свободу слова в радіоефірі.

Нагадаємо.