Харківська Муніципальна галерея відзначає 25-річчя

До ювілейної дати у Муніципальній галереї відкривається виставка Ірини Оленіної «Літери, цифри та арт: Хронопис».

«Ірина Оленіна — графічна дизайнерка, авторка багатьох експериментальних проектів Муніципалки, яка супроводжує життя МГ із найперших її кроків.

Саме Ірині Оленіній належать обидва логотипи галереї. У першому, що народжувався до відкриття галереї, було зроблено акцент на вірність класичному мистецтву, у другому, що знаменував друге десятиліття МГ, – на нашій спільній закоханості та зацікавленості у сучасному мистецтві», – коментують в галереї.

Ірина, так характеризує спільну творчість, що склалася за багато років:

«Галерея відкриває і демонструє мистецтво світу, а я його рекламую. Ми спільно плекаємо і підгортаємо мистецтво».

До 25-річчя Ірина Оленіна у просторі АРТподвалу МГ візуалізує графічні макети, в яких історія галереї та її виставок, таких знакових проектів, як «Місцеві пам’ятки», «Манія величі…», «Культурні герої». Історико-мистецькі розробки арт-дизайнера доповнені в експозиції роботами її колег: Олександра Рідного, Ганни Іванової, Ірини Ільїнської, Едуарда Яшина, Володимира Бисова та інших художників, які стали основним авторським колом у перші роки життя галереї.

Довідково. Харківська художня галерея ім. С.І. Васильківського розпочала свою роботу у грудні 1996 року. Основний напрямок діяльності – співпраця з українськими художниками та популяризація сучасного мистецтва. Галерея двічі ставала лауреатом Міжнародних арт-фестивалів та нагороджувалась професійною премією «Золотий перетин» у номінації «Галерея року». За результатами рейтингу Асоціації арт-галерей України, Харківська муніципальна галерея постійно входить до першої п’ятірки найкращих галерей та виставкових центрів країни.

Нагадаємо.