Харківській муніципальній галереї 25 років

З нагоди 25-річчя Харківської муніципальної галереї, відбулась презентація виставки «25».

Харків одним з перших в Україні (грудень 1996 р.) розпочав процес популяризації та інституалізації сучасного мистецтва створивши Харківську муніципальну галерею. Будучи новатором і лідером в культурній сфері галерея стала невід’ємною частиною арт-процесу України.

“Виставка є результатом дослідження історії розвитку інституції в рамках кураторського проєкту Насті Хлестової та Антона Ткаченка.

У виставковому проєкті буде висвітлено історію створення та функціонування МГ, показано основні події та виставки, які вдалось створити за 25 років роботи.

Величезна кількість архівних матеріалів – від плакатів до статей про кожну з виставок, історії різних поколінь працівників галереї, спогади очевидців, художні роботи з колекції та артефакти з архіву галереї, які покажуть історію народження цього культурного майданчика та процес його змін і нововведень, які саме МГ запроваджувала у мистецькому житті Харкова та України.

Фото: Фейсбук

В експозиції знаходитиметься інсталяція, де глядач може ознайомитися з усіма найважливішими подіями в життІ галереї та Харкова у хронологічному порядку”, – розповіли в галереї.

Нагадаємо.