Харків’янки взяли участь у перших в світі виставах з доповненою реальністю

За даними організаторів, на цей час представлені чотири вистави сучасного танцю з AR, в тому числі перформанс харків’янок «Поза часом».

Розроблена в Україні міжнародною командою унікальна технологія використання доповненої реальності (AR) разом з живими подіями або відеоконтентом.

«Уявіть, що площина екрану та простір сцени більше не відділені одне від одного. Актор прямо на ваших очах стає то пласким, то об’ємним і може вільно пересуватися між екранною та сценічною реальностями», – розповідають ініціатори проєкту.

Харківська хореограф Ольга Дробиш і танцівниці Каріна Алімірзаєва та Юлія Циб взяли участь у проекті «ALTstage: Крок з екрану».

За словами Ольги Дробиш, до останнього дня вони не до кінця розуміли, як це буде виглядати. Але коли танцівниці побачили відеозапис першого прогону, були у захоплені.

Для демонстрації прототипу технології ALTstage було створено чотири коротких перформанси сучасного танцю. Але можливості застосування технології набагато ширші, тому на перші презентації в Києві, крім ЗМІ, були запрошені представники фешн-індустрії, театру, індустрії розваг, сфери освіти та навіть агробізнесу. В результаті розробники проєкту одержали кілька пропозицій співпраці.

Нагадаємо.