Харків’янам розкажуть про синтез мистецтва і нових технологій

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться лекція «Мистецтво та технології. Новий вимір живопису – доповнена реальність для картин».

Лекція художниці Олени Голембовської.

«Що таке доповнена реальність (AR)? Для чого вона? Як її можна використовувати у живопису? Чому AR – це не тільки технологія, це нові форми мистецтва.
З огляду на наш непростий час, все більше цінується інтерактивність – можливість взаємодії, в нашій ситуації – на відстані. AR дає таку можливість, і можна цим скористатись художникам, митцям, які зможуть додати інтерактивності та багатошаровості своїм творам, дати їм ще одне життя у віртуальному світі.
Якщо ви – художник, головний інструмент якого фарби, але вас цікавлять можливості поєднання з цифровим світом, віртуальним виміром, приходьте
», – говорять організатори.

Лектор – художник Олена Голембовська, в минулому засновник та головний редактор міжнародного журналу про інноваційні технології. Вона також є учасницею багатьох національних та міжнародних виставок та запрошена лектором для таких подій, як Google DevFest, Test Drive: Profession by Vocation (для школярів), IT Univer, міжнародні та вітчизняні конференції, школи ХАІ та інш, де основна тема її лекцій – стосунки та взаємодія між технологіями і мистецтвом.

Лекція відбудеться 31 березня 2021 року о 17:00. Вхід за попереднім записом.

Нагадаємо.