Харків’ян запрошують на святкування Дня народження Рєпіна

У Художньо-меморіальному музеї І.Ю.Рєпіна, що розташований у Чугуєві Харківської області 5 серпня відбудуться масштабні урочистості.

«Зазвичай музейники в понеділок відпочивають. Але 5 серпня особливий понеділок. Музей відкритий, бо як можуть бути зачиненими двері будинку, в якому жив його знаменитий ювіляр – Ілля Юхимович Рєпін», – сказано у повідомленні.

5 серпня о 17:00 “Рєпін власноруч розкриє віконниці в батьківському домі”.

“І почнеться театралізоване свято “Українське серце Рєпіна”. Завітають в гості герої його картин, буде й сам ювіляр. Жарти та співи, мов на вечорницях, чи як називав їх художник “Досвітках”. Свято сповнене споминів, сміху, танців, мистецтва та навіть трохи чаклунства. Готуймося й до зустрічі з вільним “народцем” козацьким, що в кишеню за словом не полізе”, – анонсують в музеї.

5 серпня – День народження І.Ю. Рєпіна

  • 09:00 «Вклоняємося великому митцю», покладання квітів до пам’ятника І.Ю. Рєпіна

Місце проведення: Біля пам’ятника І.Ю. Рєпіна, вул. Гвардійська, 13

  • 10:00 Мистецьке свято «На гостини до Рєпіна»: майстер-класи, квести, вікторини, екскурсії для гостей свята від працівників Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна;

Місце проведення: Меморіальна садиба І.Ю. Рєпіна, вул. Музейна, 8

  • 15:00 Церемонія закриття ХХ Міжнародного рєпінського пленеру:

Місце проведення: Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна, пл. Соборна, 2

  • 17:00 «Українське серце Іллі Рєпіна», театралізоване свято: інтерактивна шоу-виставка «Коли картини оживають»; театр «Живих скульптур»; церемонія вручення премії ім. І.Ю. Рєпіна.

Місце проведення: Вулиця Музейна

  • 20:50 Презентація фільму про життя та творчість І.Ю. Рєпіна «Політ над вічністю» та лазерне шоу

Місце проведення: Площа Соборна.

Урочиста подія вперше проходитиме на державному рівні. Передувала цьому пропозиція Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та особиста ініціатива голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, яку було узгоджено на найвищому рівні.

Довідково: Місто Чугуїв є батьківщиною всесвітньо відомого художника-живописця  Іллі Юхимовича Рєпіна. Тому з метою вшанування пам’яті та збереження рєпінських традицій починаючи з 2000-го року, влітку, у м. Чугуєві проводиться Міжнародний рєпінський пленер. За весь час існування пленеру в ньому взяли участь 130 художників з України, Росії, Польщі, Республіки Білорусь, Німеччини, Китайської Народної Республіки, Латвії, Литви, Фінляндії.

Нагадаємо.