Збирання зернових цього року очікується раніше

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов здійснив робочу поїздку на Кегичівщину.

Очільник облради відвідав приватне підприємство, яке на сьогодні є одним з найуспішніших і найбільших у районі.

Сергій Чернов разом з директором підприємства побували на одному з ланів, де достигають зернові. Важкий колос дає надію на добрий врожай. І не тільки у цьому господарстві.

За словами Сергія Чернова, збирання зернових цього року очікується раніше, жнива розпочнуться вже наприкінці червня. Наразі усі аграрії  перебувають у стані бойової готовності. Роблять усе можливе, щоб отримати високий результат. Адже Харківщина завжди була серед лідерів виробництва. І сьогодні для цього є усі умови.

Підприємство працює з 2001 року. Воно багатогалузеве: займається вирощуванням всіх основних сільськогосподарських культур, включаючи цукрові буряки, виробництвом молока і м’яса.

Як розповів Заслужений працівник сільського господарства Андрій Хвесик: «На фермі  утримується півтисячі корів, минулоріч отримано 8 400 літрів молока з кожної корови. Нинішнього року рухаємося за графіком. На 4-5% виробництво молока на кінець року збільшимо і вийдемо на 8 800-8 900 л. В районі це один із найбільших показників надоїв».

За словами керівника підприємства, цього тижня вони припиняють відправку молока на Харківщину «Наш відомий на всю Україну Харківський молочний комбінат перестав працювати. Наше постійне партнерство з комбінатом тривало з дня у день із 2001-го. Та вже з 14 червня будемо реалізовувати молоко на Дніпропетровщину».

Андрій Хвесик повідомив: «Зараз працюємо над відновленням стада, щоб отримати статус племінного заводу. Думаю, невдовзі вийдемо на реалізацію ста нетелей у рік. Це буде гарне підгрунтя для розвитку економіки господарства».

Голова обласної ради Сергій Чернов висловив свою повну підтримку методам діяльності та грунтовності виробничого процесу, наголошуючи, що саме такі підприємства є опорою сільськогосподарської галузі та економіки регіону.

Нагадаємо.