СХІД OPERA запускає новий творчий проект

У Харкові презентували проект Першої Української музично-театральної Резиденції Схід ОПЕРА.

Резиденція буде поєднувати творчі конкурси, написання музики і лібрето, створення концепцій музичних вистав, навчальний, репетиційний і постановочний процес, прем’єрний показ і просування.

Резиденція створюється для спільної творчості на базі Схід ОПЕРА молодих композиторів, лібретистів, режисерів, диригентів, хореографів, художників сценографів, художників по костюмах, художників з медіа-арту і проектних арт-менеджерів.

«Від цього проекту ми чекаємо відкриття нових яскравих особистостей, нових творчих ідей, нового досвіду і цікавого для глядачів нового культурного продукту для сцени Схід ОПЕРА», – розповів координатор проекту, головний режисер Схід ОПЕРА Армен Калоян.

Участь в Резиденції дасть можливість хореографам, режисерам, лібретист, композиторам реалізувати свій талант і свої задуми.

Реєстрація вже відкрита. Вікові обмеження – до 36 років. Участь в резиденції, а також конкурсі композиторів і лібретистів – безкоштовне. Активним учасникам всіх цих проектів передбачена фінансова допомога у зв’язку з перебуванням в Харкові.

У проект «Резиденція» буде відібрано по 3 команди на 7 спеціалізацій:

  • диригент
  • режисер
  • художник-сценограф
  • художник з костюмів
  • художник медіа-арту
  • проектний менеджер
  • хореограф

Команди отримають музичний матеріал для підготовки концепції постановки вистави. Після чого дві команди отримають допуск до процесу постановки, третя команда також стає активним учасником резиденції і проводить консультації з лібретистами і композиторами над тим який спектакль буде цікаво бачити українському глядачеві.

Проектом Резиденції передбачено 4 концерти Схід ОПЕРА «Ukrainian Fresh», на яких буде звучати музика учасників конкурсу композиторів. Реєстрація на конкурс композиторів і лібретистів вже відкрита.

Також заплановані дві постановки камерних вистав, прем’єра яких буде в вересні.

Нагадаємо.