Власників автомобілів на єврономерах чекають нововведення

З 24 травня зростає відповідальність за перебування нелегалізованих транспортних засобів на єврономерах на території України.

Штрафні санкції зростуть до 170 тисяч гривень, а також передбачається можливість застосування конфіскації таких автомашин.

Патрульній поліції з 22 травня надаватиметься більше повноважень при зупинці власників авто на іноземних номерах. Крім того, правоохоронні органи зобов’язані письмово повідомляти органи доходів та зборів про наявність порушення митних правил.

Перевищення строку ввезення більш ніж на 30 діб і втрата, і в тому числі розкомплектування – штраф або конфіскація транспортного засобу. Якщо ця норма буде працювати, митниця зобов’язана буде вилучити цей транспортний засіб.

Важливо розуміти, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує.

Всі зміни набудуть чинності з 24 травня, тоді буде зрозумілим і механізм нововведень. Проте, у власників автівок, завезених до цього терміну на територію України, ще є час розмитнити транспорт і уникнути значних штрафних санкцій.

Нагадаємо.