В які країни експортують харківські товари

За 11 місяців 2018 року харківський бізнес експортував товарів на понад 1 млрд 168 млн доларів, а імпортували до регіону товарів на суму близько 1 млрд 590 млн доларів.

2018 року найбільша частка експорту прийшлася на Європейський Союз.

Порівняно із січнем–листопадом 2017 року експорт збільшився на 7,5%, імпорт – на 8,5%. Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 154 країн світу. Такі данні наводить Головне управління статистики в Харківській області.

У січні–листопаді 2018 року найбільшим торговельним партнером Харківщини був ЄС. Експорт товарів до країн Європейського Союзу зріс на 27,8% і становив 272,5 млн доларів. Його питома вага у загальному обсязі експорту товарів області складала 23,3%.

На другому місті за експортом — РФ (23%), потім йде Японія (5,7%), Грузія (5,4%), Єгипет (4,8%).

Частіше за все харків’яни продавали за кордон машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, готові харчові продукти та продукти рослинного походження.

В той же час імпорт товарів із країн Європейського Союзу становив 514,4 млн доларів та збільшився проти аналогічного періоду попереднього року на 12,3%.

Частка країн ЄС у загальному обсязі імпорту товарів складала 32,3%. Основними товарами, що імпортувалися були машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти та недорогоцінні метали та вироби з них.

 

За матеріалами: slk.kh.ua