Останні новини

У «Харківгаз» попередили компанії, які не визначилися з постачальником газу

На Харківщині 18 теплових компаній не закріплені за жодним постачальником природного газу на інформаційній платформі добового балансування «Укртрансгазу».

Як коментують у прес-службі АТ «Харківгаз», без такого закріплення компанії не зможуть розпочати роботу з настанням опалювального сезону.

«За даними теплових компаній, НАК «Нафтогаз України» планує розіслати договори після 15 вересня. Але вже зараз їм необхідно бути закріпленими за своїм постачальником – НАК «Нафтогаз України» на інформаційній платформі «Укртрансгазу». Наразі система ідентифікує ТКЕ як підприємства без постачальника», – зазначила комерційний директор АТ «Харківгаз» Ірина Лістова.

Відповідно до змін, внесених в Кодекс ГТС, з 1 грудня 2018 року «Нафтогаз» отримав право відключати тепломережі в зимовий період.

Доручення на відключення надсилає оператору ГРМ постачальник газу. У минулому році Кабінет міністрів видав розпорядження, яким доручив учасникам ринку забезпечувати безперебійне постачання палива виробникам теплової енергії. На опалювальний сезон 2019-2020 років таке рішення відсутнє.

За даними теплопостачальних компаній, на даний час достатній рівень розрахунків з «Нафтогазом» мають близько 90% підприємств ТКЕ області.

Нагадаємо.