«Харківгаз» змінює методологію оплати послуг

У жовтні НКРЕКП затвердила новий підхід оплати послуг доставки газу для споживачів та розглянула проект нового тарифу на розподіл.

За даними «Харківгаз», вартість послуг буде залежати від обсягу газу, використаного споживачем за попередній рік, і вона сплачуватиметься рівними частинами впродовж року.

У газовій компанії переконані, що для споживачів регіону перегляд НКРЕКП тарифу АТ «Харківгаз» дозволить виконувати безкоштовну заміну непридатних лічильників газу.

В новому тарифі на заміну приладів обліку споживачів-фізичних осіб передбачено 15,4 млн грн на рік. В діючому тарифі така стаття витрат відсутня. Тому клієнти компанії вимушені сплачувати заміну лічильників газу в своєму домоволодінні самостійно.

Для Харківської області виділене НКРЕКП фінансування в 10 раз менше реальної потреби в інвестиціях. Така ситуація призводить до щорічного зростання протяжності зношених ділянок газопроводів.

Додаткові кошти будуть виділені на безпеку споживачів газу та роботу аварійно-диспетчерської служби.

Після затвердження нового тарифу АТ «Харківгаз», середній платіж за доставку газу для мешканців Харківської області складатиме близько 116 грн на місяць.

Ці кошти будуть спрямовані на підтримку поточної роботи мереж, екстрений ремонт газопроводів, модернізацію газорозподільної системи, роботу аварійно-диспетчерської служби, встановлення, заміну, повірку лічильників, сервіси для клієнтів, податки.

Нагадаємо.