Триває ремонт Близнюківської районної лікарні

Реконструкція об’єкту відбувається за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Це комплекс будівель Близнюківської районної лікарні.

Структуру Комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» складають: чотири стаціонарні відділення загальною вмісткістю 70 ліжок; терапевтично-неврологічне відділення – 40 ліжок; хірургічно-гінекологічне відділення – 17 ліжок; дитяче відділення – 8 ліжок; інфекційне відділення – 5 ліжок. Також є поліклінічне відділення, прийом в якому ведеться за 15 спеціальностями.

Приміщення відділень не відповідали сучасним вимогам та потребували ремонту, тож було підготовлено проєкт реконструкції будівель лікарні, який отримав фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Таким чином фінансування з ДФРР – 90% від загальної вартості проекту, що складає 43 341,577 тис грн; фінансування з місцевого бюджету – 10% от загальної вартості проекту, що складає 4 815,731тис грн.

Передбачається реконструкція частин приміщень головного корпусу, стаціонарного, будівлі поліклініки та харчоблоку, у тому числі часткове перепланування існуючих приміщень, їх внутрішнє опорядження, ремонт системи опалення, водопостачання та каналізації, реконструкція систем зовнішнього електропостачання, ремонт проїздів і тротуарів на території лікарні. Загальна площа реконструйованих приміщень – 2 561,63 квадратних метри. Роботи розпочаті у січні 2019 року, завершення планується у грудні 2021 року.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перебуваючи з робочим візитом, оглянув деякі приміщення лікарні та поспілкувався з медичним персоналом закладу.

«Планування приміщень передбачає створення комфортних умов для праці медперсоналу і перебування пацієнтів. Важливо, щоб люди мали змогу отримувати лікування комфортних умовах так само як і медики обов’язково мають працювати в сучасних, теплих та зручних приміщеннях, особливо враховуючи виклики, які поставила нам нова хвороба», – сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо.