На початок лютого найбільш затребуваними залишаються працівники робітничих спеціальностей

В базі даних Харківської обласної служби зайнятості майже 3,5 тисячі актуальних вакансій.

Найбільш затребувані робітничі професії — 53% (1,8 тисячі вакансій). Так, не вистачає робітників машинобудівного та металообробного напряму, будівельних професій, працівників на транспорті. Попит на фахівців та службовців – 35% (1,2 тисячі вакансій): потрібні провізори, фармацевти, лікарі різних профілів, вчителі шкіл, вихователі; кваліфіковані інженерно-технічні кадри.

Загалом до ТОП актуальних вакансій входять:

  • фармацевт; бухгалтер;
  • продавець продовольчих товарів;
  • кухар;
  • водій автотранспортних засобів.

«Роботодавцям Харківщини потрібні кадри з високим рівнем кваліфікації та досвідом роботи. Так, професіоналам, кваліфікованим робітникам з інструментом, робітникам з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання та машин пропонують заробітну плату понад 15 тисяч гривень», – уточнили у службі зайнятості, пише портал https://kh.vgorode.ua.

З початку цього року за допомогою служби зайнятості Харківської області шукали роботу 27,6 тисячі людей. З них 23,6 тисячі були зареєстровані безробітними, що на 12,5 тисячі людей менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За сприяння служби зайнятості отримали роботу понад 2 тис. осіб. В оплачуваних громадських роботах взяли участь понад 200 осіб, понад 900 безробітних спрямовані на професійне навчання із перспективою зайнятості.

Нагадаємо.