На Харківщині реалізували проєкти конкурсу медичних мінігрантів

Ще два проєкти конкурсу мінігрантів «Ефективна первинна медицина в громаді» запровадили в області.

В Дворічанському центрі первинної медичної допомоги та Кіндрашівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини Куп’янського району презентували ще два проєкти – переможці другого етапу конкурсу мінігрантів проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді».

На грантові кошти для лабораторії Дворічанського центру первинної медичної допомоги придбали сучасні гематологічний та біохімічний аналізатори. Нове обладнання дозволить фахівцям отримувати результати аналізів за п’ять хвилин.

«Відтепер жителі нашого району можуть в одному місці зробити найважливіший перелік лабораторних досліджень та в стислі строки отримати розгорнуті та інформативні результати», – каже директорка центру Юлія Грінаковська.

Передбачається можливість збору біоматеріалів у віддалених населених пунктах району з організацією доставки до централізованої лабораторії Центру. Результати дослідження будуть передаватися через інтернет. Це дозволить мешканцям сільської місцевості не долати значну відстань та час для проведення аналізів.

Медичним обладнанням оснастили і відокремлений підрозділ Куп’янського центру первинної медичної допомоги – Кіндрашівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

В рамках проєкту «Турбота про здоров’я людей – турбота про майбутнє села» в медзаклад придбали апарат для УВЧ терапії, електрокардіограф та тубус-кварц для лікувальних та лікувально-профілактичних процедур.

Відтепер понад 1600 дорослих та дітей громади можуть отримувати якісні та ефективні фізіотерапевтичні процедури, а лікар – своєчасно діагностувати хвороби серцево-судинних захворювань та призначати ефективне лікування.

Довідково: Конкурс мінігрантів є частиною проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді», який реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом.

Проєкт реалізується Харківською обласною радою в партнерстві з ГО «Агенція змін «Перспектива», ГС «Українсько-Німецька Медична Асоціація» та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області.

Нагадаємо.