Харківська ТЕЦ-5 завершила підготовку до опалювального сезону 2022/2023

Основні роботи щодо підготовки обладнання до опалювального періоду на ТЕЦ-5 завершені.

Ремонтна кампанія цьогоріч, як і зазвичай, проводилась планомірно, всупереч складнощам воєнного стану в країні. Ні на мить не припиняється пошук палива, в тому числі резервного, для забезпечення сталості роботи теплоцентралі.

За словами голови правління Харківської ТЕЦ-5 Олександра Мінковича, підприємство не припиняє подачу теплоносія та генерацію електроенергії для міста, незважаючи на обстріли та захмарні ціни на газ.

«Разом з тим і для Об’єднаної енергосистеми України Харківська ТЕЦ-5 є постачальником важливих послуг, таких як РПЧ (резерв підтримки частоти) і ДП РЗ (резерв заміщення). Тож, усвідомлення відповідальності за добробут харківської громади та енергетичної безпеки держави спонукає працювати в рази енергійніше», – зазначає Олександр Мінкович.

Війна розширила на підприємстві ще один, соціальний напрям діяльності: тут було створено гуманітарний хаб. Понад сто тонн гуманітарної допомоги за рахунок залучених та власних коштів вже спрямовано жителям регіону, українським захисникам та медикам.

«Отримуючи листи подяки від медичних установ регіону та просто щоденні слова вдячності від мешканців Слобожанщини, наша трудова й волонтерська команда має стимули працювати ще завзятіше. Хоча на п’ятому місяці війни все частіше доводиться шукати ресурси винятково всередині країни», – говорить Олександр Мінкович.

Він також запевнив, що всі процеси стосовно забезпечення Харкова теплом і світлом в осіннє-зимовий період ТЕЦ-5 повністю контролює. Водночас Олександр Мінкович сподівається на розуміння й підтримку держави у ключовому питанні щодо забезпечення резервним паливом однієї з найкрупніших теплоцентралей країни.

Нагадаємо.