Харків’яни отримають додаткову квитанцію на газ

З січня споживачі газу міста Харкова отримуватимуть два рахунки: один за газ від постачальника природного газу, другий – за його розподіл-доставку від АТ «Харківміськгаз».

В 2020 році рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з рахунків видалена плата за розподіл природного газу. Вартість послуг з доставки газу виключена із загального рахунку і виставлена ​​окремою квитанцією. Таким чином, споживачі зможуть побачити, кому і за які послуги платять кошти.

Раніше вартість доставки газу вказувалася окремим рядком у загальному рахунку. Поділ платіжок відбудеться на території всієї країни.

Вартість доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта та залежить від використаного ним обсягу газу в минулому газовому році (з 1 жовтня по 30 вересня).

Щомісячний платіж за доставку розраховується так: індивідуальний обсяг використаного газу ділиться на 12 частин і помножується на діючий тариф на доставку газу (з 1 січня – 0,36 грн (з ПДВ).

«Споживач може оплатити доставку одним платежем заздалегідь, за кілька місяців. Таким чином, він зменшить витрати на комісію банку при проведенні платежів. За умовами типового договору, вартість послуг з доставки газу побутовий споживач повинен оплачувати до 20 числа місяця, в якому надаються послуги, на підставі рахунку АТ «Харківміськгаз», – зазначили на підприємстві.

Нагадаємо.