У Художньому музеї підвели підсумки конкурсу

У Виставковій залі Харківського художнього музею відкрили виставку робіт учасників номінації «Образотворче мистецтво», а також нагородили переможців.

Цьогорічна виставка творів переможців та учасників номінації «Образотворче мистецтво» четвертого відкритого фестивалю-конкурсу «Мистецтво – це ми, мистецтво – це світ!» присвячена Слобожанському краю.

Майже 90 юних художників з дитячих мистецьких шкіл, ізостудій, позашкільних навчальних закладів Харкова та області представили роботи, об’єднані темою «Рідна Слобожанщина».

Чудова природа, мальовничі куточки, історичні місця, мешканці краю – про все це щиро і талановито розповідають у своїх художніх творах юні автори, вік яких сягає від 7 до 16 років.

Журі визначило переможців: лауреатами 1-го, 2-го та 3-го місць стали 18 конкурсантів у 4-х вікових групах, 12 учасників удостоєні заохочувальних дипломів, 53 – дипломів учасників фестивалю-конкурсу, 4 конкурсанти-педагоги відзначені дипломами-подяками.

«Конкурсанти продемонстрували вміння працювати у різних жанрах з використанням різноманітних технік та матеріалів,  зазначає . Ми бачимо не лише твори, виконані олівцями, аквареллю, гуашшю, що є характерними для дитячих конкурсів, але й роботи у техніці орігамі, колажі, авторські техніки. Політ творчої фантазії дітей вражає». – Віра Ярова, кандидат мистецтвознавства, вчений секретар Харківського художнього музею, член журі конкурсу.

Перші місця в номінації «Образотворче мистецтво» в різних вікових групах здобули:

  • І група (7-9 років). Михайло Сорокін, 6 років. Дизайн-студія «Палітра».
  • ІІ група (10-12 років). Єлизавета Баришнікова, 10 років. Студія «ДеАртіс», ПДЮТ «ІСТОК».
  • ІІІ група (13-14 років). Анна Онущак, 14 років. Південноміська ДХШ.
  • IV група (15-17 років). Дарія Майборода, 15 років. Студія «vikART».

Нагадаємо.