Завтра відкривається спільна словацько-українська виставка

31 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися виставка творів сучасних словацьких та українських художників «Словаччина – Україна. Дихання мистецтва».

Виставка присвячена 100-річчю заснування Словаччини та організована за підтримки Посольства Словацької Республіки в Україні та за сприяння Почесного консульства Словацької Республіки в м Харкові.

Роботи словацьких художників надані галереєю Artem Gallery (м Братислава), а роботи українських художників – громадською організацією «Барви життя».

«Словацьке образотворче мистецтво є носієм ідентичності унікальної нації в центрі Європи. Мистецтво відображає автентичність і динамічний розвиток сьогодення. І тому, роботи словацьких художників були привезені до України для експозиції», – переконані ініціатори експозиції.

Також в експозицію виставки увійшли роботи українських художників, які брали участь в конкурсі «Барви світу. Словаччина».

«Словаччина – невелика але прекрасна країна: мальовничі гори і ліси, старовинні фортеці, затишні міста, доброзичливі люди… Учасники конкурсу представили свої враження і асоціації на тему Словаччина. А цікаві вони тим, що є художніми і автори мали можливість в повній мірі проявити свій талант і творчу фантазію в роботах», – розповіли організатори виставки.

Експозицію можна буде відвідати до 14 вересня.

Нагадаємо.