Визначено кандидатур для присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області»

Члени Експертної ради розглянули тринадцять клопотань щодо присвоєння почесного звання, які надійшли до облради у 2019 році.

З цього переліку науковців, культурних діячів, представників медичної спільноти, місцевого самоврядування, спорту й сільського господарства Експертна рада рекомендувала до затвердження на пленарному засіданні облради п’ять кандидатур.

Як і передбачено Положенням про присвоєння звання. Остаточне рішення ухвалюватимуть депутати у сесійній залі.

На сьогодні звання «Почесний громадянин Харківської області» присвоєно 65 людям, які зробили значний внесок у розвиток Харківщини.

Особам, яким присвоюється звання «Почесний громадянин Харківської області», вручається відповідне посвідчення Почесного громадянина Харківської області, диплом Почесного громадянина Харківської області, нагрудний знак «Почесний громадянин Харківської області» і його мініатюра.

Запис про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» вноситься до Книги Почесних громадян Харківської області, яка постійно зберігається у Харківській обласній раді.

Церемонія вручення відзнак Почесного громадянина здійснюється, як правило, на урочистостях з нагоди Дня Харківської області.

Нагадаємо.