Всесвітній день навколишнього середовища

Всесвітній день охорони довкілля є для ООН одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і від­повідні дїї.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав громадян із Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища.

«Слобожанщина – мальовничий край, кожен куточок якого чарує своїми природним розмаїттям. Великі ліси, численні річки і озера, багата флора і різноманітна фауна – предмет гордості нашого краю.

Тож для кожного з нас це свято має особливе значення. Дотримання балансу між збереженням навколишнього середовища, раціонального використання її багатств і розвитком економіки є одним з важливих стратегічних напрямків діяльності органів місцевого самоврядування Харківської області.

Охорона природи – справа, яка не знає кордонів. Дякую всім, як екологам, так і кожному мешканцю регіону, хто за покликом серця пов’язав своє життя з охороною природи, захистом довкілля, сприяючи догляду за чистотою вулиць та зелених насаджень, хто любить, цінує і береже наші природні багатства».

Довідково. Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.

Нагадаємо.