На Харківщині працюватиме літературна резиденція

Розпочався збір заявок від письменників та перекладачів до участі у щорічному творчому заході.

Учасники резиденції житимуть у Харкові протягом місяця (в окремих квартирах) – аби мати змогу комфортно й зосереджено попрацювати над своїми творами та перекладами.

Подати заявку можна до 30 червня, детальні умови для заявників – на сайті Українського ПЕН.

Податися на резиденцію можуть українські прозаїки і перекладачі, котрі на момент подання заявки мають не менш ніж три опубліковані книжки.

«Літературна резиденція в Харкові – це чудова нагода збагатитись знаннями, відчуттями, розумінням різних історичних впливів на сьогодення і одночасно – докласти свого часу і таланту для того, щоб історії Харкова і всієї України, документальні чи вигадані, були почуті за межами цього загадкового міста, а може, і за межами країни», – вважає письменник, президент Українського ПЕН Андрій Курков.

Усього резидентів буде 4, перші двоє працюватимуть з 15 серпня по 15 вересня, ще двоє – з 15 вересня по 15 жовтня.

Окрім книжок, над якими автори працюватимуть, вони матимуть написати і есе про своє відчуття Харкова, час, проведений на резиденції. Організатори проєкту планують надалі видати ці есе окремою збіркою.

Усі учасники резиденції отримають стипендію у розмірі 28500 грн: у цю суму, окрім податків, включені витрати на проїзд, харчування та проживання в Харкові протягом місяця.

Харківська літературна резиденція – 2020 реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Довідково. Харківська літературна резиденція була заснована Українським осередком Міжнародного ПЕН-клубу 2018 року з метою розвитку української літератури і книжкового середовища, популяризації читання, промоції культури Харкова.

Нагадаємо.