Вперше на Лозівщині виступив симфонічний оркестр Харківської філармонії

Симфонічний оркестр Харківської філармонії під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка виступив у Лозівському Палаці культури.

Під час концерту прозвучали класичні композиції і популярні світові хіти.

Ініціатором виїзного концерту для лозівчан став голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Звертаючись до присутніх Голова Харківської обласної ради наголосив, що на останній сесії обласної ради для реконструкції зали Палацу культури депутатами було виділено 12 млн грн.

«Я переконаний, що наступного разу увертюра до опери «Кармен», вальси Штрауса та популярні світові хіти отримають нове звучання і захопливі відгуки глядачів вже у оновленій залі Палацу культури».

Міський голова Сергій Зеленський подякував Сергію Чернову, підкресливши, що саме за його ініціативою було виділено кошти з обласного бюджету у розмірі 1 млн 250 тис грн для переобладнання виставкової зали школи мистецтв, яку відвідує майже 150 вихованців.

«Поступово місто перетворюється із крупного промислового на культурний центр. Впродовж трьох років плануємо будівлю перетворити на справжній сучасний Палац мистецтв, для чого передбачається 80 млн грн».

За словами головного диригента Харківської філармонії Юрія Янка: він зайвий раз переконався, що такі виїзні концерти дійсно потрібні людям в області.

«То, что у нас есть столько оркестров, театров и артистов говорит о том, что мы великая страна с величайшими достижениями в области искусства».

Цьогоріч симфонічний оркестр Харківської філармонії відзначає своє 90-річчя.

Нагадаємо.